САЩ изпратиха военна помощ на Украйна

Източник: ЕРА/БГНЕС

Това е само първата доставка от серия подобни пратки, които ще пристигнат от САЩ

Съединените щати доставиха на въоръжените сили на Украйна военна помощ на стойност 60 милиона долара, съобщи VoA с позоваване на посолството на САЩ в Киев. Доставката е осъществена по разпореждане на президента Джо Байдън.

Американският транспортен самолет, с който товарът пристигна в Украйна, кацна в украинската столица. Това е само първата доставка от серия подобни пратки, които ще пристигнат от САЩ. Така Вашингтон демонстрира "решителната подкрепа на Съединените щати за суверенитета на Украйна", се казва още в публикацията.

По-рано беше съобщено, че САЩ са разрешили на Латвия, Литва и Естония да доставят на Украйна американски оръжия.

През седмицата Великобритания изпрати спецчасти да обучават украинската армия и предостави на Украйна противотанково оръжие. Министърът на отбраната на Обединеното кралство Бен Уолъс обяви, че става дума за леки противотанкови отбранителни системи.

Оказването на военна помощ на Киев срещу заплахата от руско нахлуване предизвика яростна реакция от страна на Москва, която настоя да се прекрати оказването на военна помощ на украинската страна. НАТО обаче предупреди Кремъл, че взаимоотношенията между съюзниците, както и с партньорите на Алианса се вземат вътре в общността и Русия не участва при вземането на техните решения. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK