Румъния рискува да загуби 75 милиарда европейски средства

Снимка: Министерство на финансите на Румъния

Това ще се случи, ако тя не намали бюджетния си дефицит

Румъния рискува да загуби  75 милиарда евро, ако не намали бюджетния си дефицит и не предприеме допълнителни мерки за борба с укриването на данъци. Това стана ясно след среща на финансовия министър Марчел Болош с делегация на Международния валутен фонд в Букурещ. Представители на организацията са на посещение в Румъния, за да разгледат финансовата и икономическата ситуация на национално ниво, съобщава БТА. 

Новината съобщи самият Болош на официалния си профил във Фейсбук. 

"След Европейската комисия и МВФ ни обръща внимание и ни казва да внимаваме с бюджетния дефицит, в противен случай той ще достигне тревожни нива”, отбелязва Болош. Той подчерта риска от закриване на всички инвестиционни проекти, които ще останат без източник на финансиране.

“Тоест всички проекти с европейски пари, които означават нови пътища, нови болници, нови училища, подкрепа за уязвими хора или ВиК мрежи”, отбелязва министърът. 

Според Болош е необходимо пакетът от фискално-бюджетни мерки, поет от управляващата коалиция, да бъде приложен на практика, а публичните разходи да се правят по-мъдро и с мярка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK