Разкъсана облачност днес

Снимка: Infomreja.bg

На места ще превали

Днес облачността ще е разкъсана, над много райони предимно значителна. На места ще има превалявания, в повечето райони - слаби, но в Югозападна България, където в следобедните часове ще се развива купеста облачност, на изолирани места ще са временно интензивни. Ще духа слаб, в Източна България умерен до силен вятър от изток-североизток. Ще бъде сравнително хладно за периода; преобладаващите максимални температури ще бъдат между 16° и 21°, в София - около 17°. Вечерта над много райони облачността ще намалее.

Над планините облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, след обяд на отделни места в масивите в Югозападна България временно интензивни валежи. Ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток, по най-високите върхове - от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно значителна, но ще е почти без валежи. Вечерта облачността ще намалява. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималните температури ще са 14°-19°. Температурата на морската вода е 12°-17°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 24 мин. и залязва в 20 ч. и 24 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 00 мин. Луната в София изгрява в 6 ч. и 17 мин. и залязва в 20 ч. и 9 мин. Фаза на луната: новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK