Разбиха канал за крадени коли в Кюстендил

снимки: МВР

Кюстендилски криминалисти иззеха  множество вещи и части от моторни превозни средства, както и крадени автомобили, съобщиха от пресцентъра на полицията в Кюстендил. Трима задържани са с повдигнати обвинения. Те ще престоят 72 часа в ареста.

Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с МПС, бе проведена на територията на 5 областни дирекции. Процесуално-следствените действия са осъществени под прякото ръководство на прокуратурата.

В Кюстендилско са проверени над 20 адреса, открити и иззети са по надлежния законов ред множество вещи и части от крадени коли, разглобени луксозни автомобили и джипове. Сред тях има части от автомобили модели 2011 и 2013 г.  и са от марките БМВ, Опел, Тойота, Сеат.

Повечето от автомобилите са били обявени за издирване през лятото на 2014 година. Автомобилите са били откраднати както от страната, така и от страни от ЕС, някои от тях са обявени за общодържавно издирване, а други – за международно.

Сред крадените вещи са открити и регистрационни табели от автомобили, обявени за издирване. Част от иззетите предмети и агрегати имат идентификационни белези, назначени са експертизи.

В рамките на операцията са задържани лица, съпричастни към противозаконната дейност. Трима от тях са задържани за 72 ч.   – Руслан В. 36 г., Светослав М., 29 г., и Йордан П., 32 г. Повдигнати са им обвинения за обсебване и вещно укривателство в големи размери, работата по случая продължава в условията на образувано досъдебно производство, изяснява се съпричастността на задържаните и към други престъпления.

Утре ще бъде внесено предложение в Кюстендилски районен съд за вземане на постоянна мярка за "задържане под стража".
 

снимки: МВР
снимки: МВР
снимки: МВР

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK