Радомирски деца сред най-добрите математици у нас

Снимки: Община Радомир

Малчугани от ДH “Радомирче” заеха призовите места на Национално състезание “Многознайко”

Децата от първа група ,,Барбарони" на Детска градина “Радомирче” демонстрираха отлични математически умения и записаха престижен успех на национално ниво. Те завоюваха 5 първи места, 7 втори места и 3 трети места на Националното състезание “Многознайко” във възрастовата група от 3 до 7 години, съобщи директорът на детската градина Емилия Василева.

Под вещото ръководство на госпожите Симона Димитрова и Цветелина Апостолова, децата се състезаваха в образователно направление “Математика”, с тема: “Обичам да смятам”. Състезанието се провежда веднъж годишно, като тази година решените от децата задачи са били изпратени до конкурсна комисия в Бургас, която е оценявала уменията на участници от цялата страна. На базата на събраните точки от решените задачи е оформено класирането и са раздадени медалите и грамотите на участниците.

На първо място се класираха децата Рая Ивова, Йоана Иванова, Теодор Деянов, Александър Йорданов, Яна Маврова, вторите места заеха Ния Врабчанска, Елеонора Идакиева, Аделина Милова, Кристин Йошовска, Мария Петкова, Матео Димитров и Даня Руменова, а третата позиция заслужиха Калоян Георгиев, Камен Димитров и Тервел Александров.

Освен отлични математически умения, децата от Детска градина “Радомирче” показаха, че проявата на добродетелност е важна ценност за тях. Под ръководството на госпожите Ива Цекова и Здравка Милева, те взеха участие в Националната кампания “Зрънце любов”. Децата от група “Сладурковци” на ДГ “Радомирче”, заедно със своите родители, изработиха хранилки за птици, които бяха закачени в двора на детската градина. За участието си в инициативата “Зрънце любов”, днес децата получиха грамоти от Българското дружество за защита на птиците, с които се признават и оценяват усилията им за подкрепа на пернатите.

В рамките на кампанията, госпожа Здравка Милева от ДГ “Радомирче” подготви и изпрати до Българското дружество за защита на птиците презентация на тема: “Как да помогнем на птиците в България?”, в която е отразена цялостната дейност на децата от детската градина и техните родители във връзка за защита на пернатите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK