Работници в „Агромах“ масово напускат?

Методи Бачев, съсобственик на „Агромах“, снимка: infomreja.bg, архив

 

ОТ РУБРИКАТА "СТАНИ АВТОР"

 

Работници в благоевградската фирма "Агромах" ЕООД масово напускат. Вече с около 30% е намален съставът на работещите в строителната фирма.

Всички напуснали фирмата са млади хора, остават само пенсионерите.

До края на месеца са дали заявка да напуснат още голям брой строителни работници. Ръководството на "Агромах" е в патова ситуация.

Един от проектите, които в момента изпълнява фирмата е канализационен колектор и пречиствателна станция за отпадни води в село Черниче, община Симитли, със средства от Европейския съюз.

На среща на 12 март единият от собствениците на фирмата - Методи Бачев, направи изявление пред всички работници на "Агромах", че заплатите им ще бъдат намалени с 30% и до изтичането на тази година ще бъдат намалени с колкото процента реши ръководството над тези 30 % с претекст, че в противен случай фирмата ще фалира.

Методи Бачев заяви, че който не е съгласен с това може да напусне по всяко време, като намалението на заплащането важи и за заплатите от ноември месец 2011 г. напред.

Срещата, която той организира беше в село Бело поле в 17:00 ч. на 12 март. На нея бяха всички работници, ръководството и началниците.

 

КОМЕНТАРИ

miki21:21 - 21.03.2016
pqlni pederasi
brigadir09:32 - 14.03.2016
Ivan traktoristo varti sxemite u celata firma on che gi oprai
ivan21:18 - 14.01.2015
taq firma e pederaska izpolzvat xorata I ne im pla6tat bavat zaplatite po 3-4 meseca minimym ne po4vaite rabota ili 6te sajalavate
Lubim Petroveco21:14 - 26.07.2013
Taq firma e eeeeeeeeeeebi se u gazo.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................. . . . . . . ............ . .. . ../

FACEBOOK

//