Пускат едното платно на АМ „Струма” най-рано след 2 седмици

Снимка: Infomreja.bg

Това заяви инж. Иван Досев от АПИ

Платното на магистрала „Струма” в посока София, засегнато от големия пожар, може да бъде пуснато най-рано след две седмици. Това съобщи в ефира на „Здравей, България” инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на АПИ.

По думите му ремонтът на другото платно ще продължи по-дълго време. „Областното пътно управление прави обходи. При проверката от април 2018 г. не са установени нарушения”, коментира инж. Досев.

Tой допълни, че пътната агенция има много добра комуникация с почти всички общини. В момента се извършвали проверки и на други подобни съоръжения.  

Директорът на РИОСВ – Перник Пламен Ангелов успокои, че въздухът в района е чист. По думите му задължение на общината е да не допуска депониране и съхранение на отпадъци на общинска територия. „Тя е установила нерегламентирано замърсяване и е поискала съдействие от нас. През 2018 г. ние сме направили акт и сме съставили наказателно постановление”, допълни Ангелов.

Направено е задължително предписание до 28 юли районът да бъде почистен. А през последните години собственикът на горелия склад е получил 9 акта на обща стойност около 20 000 лева.

По думи на инж. Досев Община Дупница само веднъж е сигнализирала в Пътната агенция за струпани отпадъци в района на АМ "Струма", но не е било установено наличие на купища боклук в обхвата на магистралата, пише news.bg.

Има такива купища боклуци, по-скоро суровина за преработка, но тогава, когато сме направили проверка, те не са били в нашия обхват, т.е., те не са били под съоръжението, обясни той.

Инж. Досев увери, че винаги се правят проверки по сигнали и ако бъде установена необходимост от почистване, такова се извършва.

Това не е хубаво да се случва, защото са разходи за Държавния бюджет, а в същото време някои си използват части от държавната територия по неправилен начин, каза още по случая той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//