Променлива облачност днес

Снимка: Infomreja.bg

След обяд започват превалявания от дъжд

Днес облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна и отначало в Западна България, а до полунощ и на изток ще има превалявания от дъжд. Условия за по-значителни валежи има вечерта и през нощта в крайните западни и южни райони на страната, там е възможно и да прегърми. Около обяд вятърът от юг-югозапад ще се усили, ще е умерен, в Източна България и северно от планините - временно силен. Максималните температури ще са между 16° и 21°, в София - около 17°.

Над планините облачността ще е значителна. На места в следобедните часове ще има валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг. Условия за по-значителни количества има привечер и през нощта срещу петък на отделни места в Рило-Родопската област, там е възможно и да прегърми. Ще духа предимно силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 3°.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, след обяд по-често значителна, но едва вечерта на отделни места, ще превали дъжд. Ще остане ветровито с умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 15° и 19°, на север от нос Калиакра - малко по-ниски. Температурата на морската вода е 8°-11°. Вълнението на морето ще е 3 бала, на юг от Бургас - 2 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 49 мин. и залязва в 18 ч. и 25 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 36 мин. Луната в София залязва в 8 ч. и 07 мин. и изгрява в 21 ч. и 36мин. Фаза на луната: три дни след пълнолуние.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK