Прокопиев си има "вземане даване" в КПКОНПИ

Снимка: Infomreja.bg

Съдилища в страната уважиха искове на КПКОНПИ за над 10 млн.

Съдилища в страната уважиха искове на КПКОНПИ в общ размер на 10 511 608, 60лв. 

С решение на Окръжен съд – Русе в полза на държавата са отнети активи на стойност 3 901 017 лв. от Валентин Ганев и свързани с него юридически лица. Производството на Комисията е започнало след привличането на Ганев като обвиняем за данъчни престъпления. Отнети са моторни превозни средства – налични и като парична равностойност и суми от отчуждени дружествени дялове. 

С решение на Апелативен съд – Велико Търново се потвърждава решение на Окръжен съд – Русе, с което се отнема в полза на държавата имущество на стойност 59 231, 80 лв. от Петър Георгиев. Производството на КПКОНПИ е започнало след привличането му като обвиняем от прокуратурата за телефонни измами. Отнемат се 10 броя автомобили (Ауди, Мерцедес и др.), суми от дружествени дялове, както и от продажбата на четири други автомобила. 

С решение на Окръжен съд – Русе в полза на държавата се отнема имущество на стойност 6 153 250 лв. от Филип Маринов. Проверката за него е започнала след привличането му като обвиняем за данъчни престъпления в особено големи размери – като физическо лице и като управител на фирма „ВИП Лизинг“ и „Копърка“. 

Потвърдени са решения на Окръжен съд – Бургас и Апелативен съд – Бургас, с които в полза на държавата се отнема имущество на стойност 18 177, 92 лв. Искът на КПКОНПИ, уважен от три съдебни инстанции, е срещу Мехмед Ахмед и съпругата му. Производството срещу тях е започнало след обвинение от прокуратурата за участие в организирана престъпна група за трафик на хора към Република Гърция. След установено значително несъответствие в доходите им, в полза на държавата се отнемат сума от отчуждено имущество и три леки автомобила – „Мердецес“, „Ленд Роувър Фрийлендър“ и „БМВ“. 

Софийски градски съд е уважил изцяло иск на КПКОНПИ, с който се отнема имущество на стойност 92 544, 84 лв. от Юлиян Петров. Същият е обвинен от прокуратурата за участие в организирана престъпна група за наркотици, действала на територията на България, Турция, Австрия, Нидерландия, Швейцария, Сърбия и Испания. В полза на държавата се отнемат леки автомобили „Мерцедес“ и „Фолксваген“, пазарната стойност на мотоциклет „Харлей Дейвидсън“ и суми по банкови сметки. 

С решение на Окръжен съд – Разград частично е уважен иск на КПКОНПИ срещу Милен Енчев и свързано с него лице. Производството срещу него е започнало след повдигнато обвинение от прокуратурата за лихварство. В полза на държавата се отнема сумата от 287 387, 02 лв., в която се включват суми по върнати заеми, средства по банкови сметки, средства от продажбата на два недвижими имота, както и паричната равностойност на два товарни автомобила, както и леки автомобили „Шкода“, „Фиат“, “Форд“ и „Мерцедес“. 

С определение на Окръжен съд – Бургас е оставена без уважение молбата на „Алфа финанс холдинг“ АД за вдигане на обезпечителни мерки за имоти – собственост на търговски дружества, наложени по искане на КПКОНПИ. Магистратите посочват, че „на практика обезпечителната нужда не е отпаднала“. За осми път съдът отказва подобни искания по отношение на имущество на Иво и Галя Прокопиеви и свързани с тях юридически лица.

От Бургаски окръжен съд са допуснати обезпечителни мерки по искове на КПКОНПИ на стойност 204 064 417,50 лв. (в периода от 2017 г. до момента) по отношение на Иво и Галя Прокопиеви и свързани дружества. Всички съдебни състави са потвърдили правилността и законосъобразността на тези актове в полза на Комисията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK