Проф. Георги Михайлов в Петрич: Благоевградска област е на последно място по заплати в цяла България

Проф. Георги Михайлов, снимки: БСП

„Основна част от предизборната платформа на БСП е насочена към стабилизиране и развитие на икономиката“

„Сигурността на една държава се изгражда върху няколко основни фундамента – като на първо място е икономиката“, това каза на среща в Петрич водачът на листата на „БСП за България“ в 1 МИР – Благоевград проф. Георги Михайлов.

На срещата присъстваха също и местните кандидати за народни представители от листата на левицата в областта – Новко Попов, Любомир Георгиев и Пламен Белниколовски.

Проф. Георги Михайлов обясни, че основна част от предизборната платформа на БСП е насочена към стабилизиране и развитие на икономиката. Освен нея другите основни фундаменти са здравеопазване, образование, вътрешна и национална сигурност, които гарантират сигурността и развитието на всяка държава.

„Това, което предлагаме ние са стимули за младите хора и семейства, както и  преизчисляване на всички пенсии, което ще доведе до увеличаването им от 20 до 30 %“, каза още проф. Михайлов. В областта на здравеопазването „БСП за България“ предлага намален ДДС на лекарствата на 9 %; мораториум върху продажбата на държавните и общински болници; безплатни лекарства на деца до 14 години. Това са само част от мерките, които „БСП за България“ предлага да бъдат предприети, за да се превърне страната ни в социална държава с грижа за хората.

„Длъжен съм да напомня, че Благоевградският регион се намира на последно място по ниво на средна работна заплата в цяла България, а нивото на минималната и на средната работна заплата в страната ни далеч се различава от държавите в Централна и Западна Европа“, коментира още проф. Михайлов пред присъстващите и допълни, че за да се промени е това е необходимо през следващите години да се извърши революция на доходите чрез развиване на икономиката, защита на хората и осигуряване на тяхното здравеопазване, образование и вътрешна сигурност.

По време на срещата бяха представени и кандидатите за народни представители в листата на „БСП за България“ от Петрич. Първият от тях Новко Попов е дългогодишен социалист и много добре познава проблемите на района. Пред присъстващите той обясни, че личните му приоритети са свързани с промяна в разпределянето на субсидиите за земеделските производители, за да стане то по-справедливо. „В нашия регион водещ отрасъл е шивашката промишленост, затова е нужно този сектор да бъде подпомогнат по някакъв начин от държавата или от ЕС“, каза още Новко Попов.

Пламен Белниколовски е вторият кандидат за народен представител от Петрич. Като човек, който развива бизнес, неговите лични приоритети са насочени в тази сфера. „Всички сме наясно при какви условия е принуден да оцелява в последната година българският бизнес, особено малките и средни предприятия. Изключително важно е тези избори да донесат промяната, от която всички се нуждаем“, каза той пред присъстващите.

Третия кандидат – адвокат Любомир Георгиев, изложи своите идеи за промени в законодателството, които ще позволят на селата да имат гарантирани бюджети в рамките на общинските бюджети, както и осигуряването на здравни услуги във високопланинските селища. Като пример той посочи неприемливата продажба на здравната служба в с. Гега.

 

Пламен Белниколовски
Новко Попов
Любомир Георгиев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK