Продължава разследването на въоръжения грабеж в Благоевград, разпитват се свидетели

Снимки: Infomreja.bg

Оперират простреляния охранител

Продължава разследването на въоръжения грабеж в Благоевград. По първоначални данни нападателите са трима маскирани мъже, като те са произвели няколко изстрела. Разследва се и дали от страна на охранителите е произведен изстрел.

Пред ИНФОМРЕЖА говорителят на Окръжна прокуратура – Благоевград, Ирина Аспарухова уточни, че открадната торба с пари е една, като тепърва се установява точната сума. Към момента все още продължава огледът на мястото и се разпитват свидетели от съседните къщи, както и представители на охранителната фирма.

Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура - Благоевград, се води разследване за извършено престъпление по чл. 199 ал. 2 т. 3 вр. чл. 198 ал. 1 от НК - въоръжен грабеж на парична сума в особено големи размери, посочват и от пресцентъра на държавното обвинение.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, около 06:31 часа днес на площад „Македония" в Благоевград, излизайки от касов център, двама служители на охранителна фирма са нападнати от три неизвестни към момента лица, като един от охранителите е прострелян в областта на слабините. Пострадалият е на 52-години и към този момент му извършват операция в хирургичното отделение на благоевградската болница, като в екипа е включен и уролог.

Все още не е ясно какво е състоянието на 52-годишния мъж.

До приключване на процесуално-следствените действия няма да бъдат давани изявления към медиите. Очаква се брифинг през утрешния ден, ако има повече информация по случая, обявиха от държавното обвинение.

От ОДМВР – Благоевград, съобщиха че се извършва издирване на лицата не само на територията на града. На изходите и входовете на града са изградени КПП-та, проверяват се всички автомобили, водачи и пътници. 

Работата по случая продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Благоевград.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//