Превозвачите отмениха протеста си в неделя, не искали да пречат на гражданите

Снимка: news.bg

Това съобщи председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова

Превозвачите отмениха мащабния си протест, готвен за неделя, при който стотици камиони и автобуси трябваше да блокират ключови места в столицата.

Това съобщи пред News.bg председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

"Основните протестни действия остават, както бе първоначално планирано - на 18 май", уточни тя.

Причината за отмяната на шествието - при уточняване на датата не било съобразено, че в неделя, 15 май, се провежда финалът за Купата на България между отборите на ЦСКА и "Левски", който предизвика сериозен интерес сред феновете и на двата тима, като се очаква Националният стадион "Васил Левски" да се напълни докрай, а отделно няколко хидяли полицаи от провинцията са командировани в София, за да пазят обществения порядък.

"Не искаме да създаваме затруднения на гражданите, нашата цел не е да пречим на хората", подчерта Милтенова.

Припомняме, че на 5 май се проведе среща между премиера Кирил Петков и бранша в Министерски съвет, която бе напусната демонстративно от повечето представители на превозвачите. Причината - исканията им не били чути, а само им било обяснявано как те не могат да бъдат изпълнени. 

Три са основните настоявания на тежкотоварните и автобусни превози - намаляване на акциза на горивата с 50%, отпадане на биокомпонентата, което отново би довело до корекция на цените надолу, както и отлагане на планираното разширяване на тол системата. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n