Премахват стари возила в Благоевград, при желание ги разкомплектоват безплатно

снимка: infomreja.bg, архив

Със заповед на кмета на Община Благоевград Атанас Камбитов започва акция за премахването на неправомерно паркирани автомобили, заемащи общинска собственост, и возила, излезли от употреба.

В рамките на 14-дневен срок шофьорите са задължени да преместят моторното си превозно средство в частен имот или да го предадат за разкомплектоване.

Това ще става посредством предупредителен стикер, който ще бъде прикрепен към автомобила от служител на общинската служба „Обществен ред и сигурност“.

След изтичането на определения срок, автомобилът следва да бъде преместен от лицензиран оператор. Преместването ще е съпроводено с протокол, изготвен от комисия, назначена със заповед на кмета на Община Благоевград  д-р Атанас Камбитов.

Следва три месечен период, в който ако собственикът не потърси своя автомобил, той ще бъде разкомплектован.

Важно за гражданите е да знаят, че общината със собствен превоз и средства транспортира излезлите от употреба автомобили до пунктовете за разкомплектоване.

За целта е необходимо собствениците на такива автомобили да подадат декларация по образец в общината или в съответното кметство, където живеят.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Рибново08:35 - 13.03.2015
Браво на д-р Камбитов, от него трябва да вземат пример всички общински кметове, и най-вече Минка Капитанова. В Рибново е много зле, манолетата са си паркикрали колите на всевъзможни места, всички на общинско имущество, една седмица не може да се почисти снегът, заради тези автомобили, местния кмет изпада в доста неловко положение, страх го е да кажа на приближените на Башев да си преместят каляските, защото предстоят избори. ДО КОГА ТЕЗИ БОКЛУЦИ ЩЕ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ?
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK