Преференциите не успяха да разместят листите в Кюстендилско

снимка: infomreja.bg, архив

Преференциалния вот в Кюстендилско не успя да направи размествания сред депутатите, които ще влязат в Народното събрания. Общо 4 мандата се полагат на региона, за които все още няма яснота.

По неофициална информация в парламента ще влязат водачът на листата на Коалиция „БСП лява България“ Мая Манолова, Кирил Калфин и Емил Гущеров от ГЕРБ и водачът на листата на „България без цензура“  Петър Петров.

Според резултатите от преференциалния вот за „БСП лява България“ по-висок резултат е постигнал д-р Иван Ибришимов от Дупница. Той има 2201 гласа при 1691 за Мая Манолова.

За да влезе Ибришимов на мястото на Манолова обаче е необходимо 70% от гласувалите за коалицията да са пуснали преференциален вот. Такъв резултат обаче не е постигнат.

Подобно е положението и при „България без цензура“. Там по-висок преференциален вот е постигнал вторият в листата Васил Иванов. За него са гласували 1098, при 883 за водача Петър Петров.

При политическа партия ГЕРБ най-висока преференция получава водачът Кирил Калфин. За него са гласували 1711 при 1685 за втория в листата – дупничанина Емил Гущеров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK