Предимно слънчево време днес

Снимка: Infomreja.bg

След обяд и вечерта над Западна България ще превали краткотраен дъжд

Днес ще бъде предимно слънчево, но след обяд и вечерта над западната половина от страната ще се развива купеста облачност и на места там ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 29°.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите от Западна и Централна България с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 18°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 25°-28°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна - малко по-високо от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 54 мин. и залязва в 21 ч. и 7 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 13 мин. Луната в София изгрява в 8 ч. и 36 мин. и залязва в 23 ч. и 41 мин. Фаза на луната: три дни след новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK