Постоянен арест за рецидивист, откраднал кола от стопански двор в Пиперков чифлик

Снимка: Infomreja.bg

Повредил и стълб в Раждавица

Районен съд – Кюстендил, взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 44-годишен кюстендилец. Той е привлечен като обвиняем, за това че от 10 ч. на 30.11.2022 г. до 08, 00 ч. на 01.12.2022 г., в село Пиперков чифлик, от стопански двор е отнел противозаконно чуждо моторно превозно средство – „Фиат Дукато“ от владението на собственика без негово съгласие с намерението да го ползва, като е последвала повреда на МПС и същото е оставено без надзор.

Г. М. е привлечен като обвиняем и за това, че на 01.12.2022 г., в село Раждавица противозаконно е унищожил чужда движима вещ - стоманобетонен стълб - част от електроразпределителната мрежа.

В мотивите си за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, съдът посочва, че едното от повдигнатите обвинения е за тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1- 10 години.

Видно от събраните доказателства и разпити на свидетели, може да се направи обосновано предположение , че именно обвиняемият Г. М. е извършител на престъпленията. Той е осъждан многократно, преимуществено за престъпления против собствеността, като това обстоятелство сочи към извода за реална опасност да извърши друго престъпление.

Определенията на РС – Кюстендил, подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест, пред Окръжен съд - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa