"Пирин пее" под патронажа на президента Плевнелиев

снимки: infomreja.bg, архив

На 2 и 3 август в местността „Предел” Пирин отново ще „запее”. В продължение на 2 дни 14-то издание на Събора за народно творчество „Пирин пее” ще събере хиляди фолклорни изпълнители и любители на автентичен фолклор.

Групи и индивидуални изпълнители от всички общини в Благоевградска област ще пеят, танцуват и ще представят съхранени ритуали на 4 сцени. Лауреатите от „Пирин пее 2014” ще се качат на голямата сцена през втория ден от събора.

Най-голямото фолклорно събитие в област Благоевград ще се проведе под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев.

Програмата на „Пирин пее” започва на 2-ри август от 9 часа с надпяване на 4 сцени. В 17:00 часа ще се проведе тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя на паметника на Илинденско-Преображенското въстание.

Вечерта на 2 август ще се проведе празничен концерт. Той започва в 20:30 часа и в него ще вземат участие фолклорен ансамбъл „Пирин”, Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци „Яне Сандански” – Гоце Делчев, фолклорни състави и изпълнители от област Благоевград.

На 3 август програмата отново започва в 9 часа на 4-те сцени. В 12:30 часа на голямата сцена на „Пирин пее”  ще се проведе заключителен концерт.

 

 

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА 50-ИЯ ЮБИЛЕЙ НА "ПИРИН ПЕЕ" 2012 (СНИМКИ)

 

 

снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

bbn14:52 - 15.07.2014
помаци и турци и вие ще виете много скоро.
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//