Пазят тайната на гласуване за кмет на Гърмен, 3 секции за хора с увреждания

снимка: infomreja.bg, архив

На територията на община Гърмен са определени три секции, в които могат да гласуват избиратели с увреждания на опорно-двигателния апарат или на зрението в частичния избор за кмет на община Гърмен на 29-и септември тази година, съобщиха за "ИНФОМРЕЖА" от Общинската избирателна комисия.

Една от секциите - №20, се намира в пенсионерския клуб на с. Скребатно. Приспособена за хора с увреждания е и секция №13 в пенсионерския клуб на с. Огняново. Третата специализирана секция е №6 - на партера на читалище „Отец Паисий” в родното село на двамата кандидати за кметския стол Верхатд Ислямов и Минка Капитанова - с. Дебрен.

Желаещите да гласуват в посочените секции могат да заявят помощ от Общинска администрация - Гърмен, в часовете от 07.00 до 19.00 часа в изборния ден - 29.09.2013г., като позвънят на телефоните 0882 966757 и 0882 966 770, уточниха от Общинската избирателна комисия.

Избирател с увреждания на опорно-двигателния апарат или на зрението може да се възползва от улеснението в посочените 3 секции, независимо в коя от тях следва да гласува, според избирателните списъци.

Избирателите от община Гърмен на 29-и септември ще бъдат улеснени според новите изборни разпоредби и в това, че  членовете на секционните комисии няма да броят на място бюлетините и така ще бъде запазена тайната колко избиратели от едно село са подкрепили единия или другия кандидат за кмет на община Гърмен, в случая Верхад Ислямов и Минка Капитанова.

Броенето на бюлетините ще бъде извършено от специална преброителна комисия, назначена от Централната избирателна комисия с представители от двете участващи в изборите партии и юристи. Именно те ще приемат запечатаните урни от членовете на секционните комисии,като преброяването на пликовете и бюлетините ще бъде осъществено от тях.

Най-общо казано всички пликове от всички урни ще бъдат изсипани на едно място, след което преброителите ще извършат преброяването на общия куп събрани бюлетини от всички секции в общината.

Именно преброителната комисия ще обяви на 29-и септември крайния изборен резултат от проведените частични избори в  община Гърмен. Работата на секционните комиси ще приключи със запечатването на урните и предаването им в едно със списъците на Преброителната комисия според новите законови разпоредби, поясниха още от ОИК - Гърмен.

 

КОМЕНТАРИ

до всички20:28 - 23.09.2013
хораа гласуваите без страх дори и да са ви взели данните никои неможе да разбере дали си гласувал за еди кои си всичко ще се брои на кюпа !!! стига сте се страхували от башев тои и без това е оставил общината на 0 откраднал е нашите пари прооумеите го наи после трябва да го махнем на 29 сеп. е момента!!!
12316:28 - 23.09.2013
а манолетата
до дъбница12:57 - 23.09.2013
тя е любовница защото господини изпоеба досто кадъни в дъбница
bhw10:01 - 23.09.2013
Етто това вече е добре..стига с това следене на гласовете.. сега е шанса баш0 да се разкара от общината и даже няма да разбере от къде му е дошло - защото ще е от всички. ХОРА Гласувайте по съвест. Оставете ДПС/Башев, които вече само крадът от общината защото мислят, че хората им се доверяват без дори да виждат, че нищо не се върши.. Номер 1 на 29 и развитие за Гърмен - без страх !!!

FACEBOOK

//