Отново джипове на Рилските езера! МВР работи по случая

Снимка: Infomreja.bg

Трудно е да се установи на кое място е заснет джипа

Отново нерегламентиран превоз на туристи беше заснет на територията на Седемте рилски езера. Вероятно снимката е направена преди 2-3 дни. МВР работи по случая, коментира пред журналисти директорът на РДГ – Кюстендил, инж. Здравчо Тодоров.

„Трудно ще се докаже къде точно е мястото, където е сниман джипът, защото се виждат път и гора, не е ясно дали е на територията на Национален парк „Рила“. Що се отнася до заповедта за забрана на МПС на територията на Седемте рилски езера, тя е подписана на 6 юли, влизането й в сила е седем дни след нейното издаване.

Преди това имаше среща на заинтересованите страни, протоколни решения. Всички стигнахме до убеждението, че трябва да бъде издадено заповед, съгласно закона за горите, като тя е съгласувана с Агенцията по горите“, обяви още Тодоров.

По негови думи, екипите на РДГ – Кюстендил, са извършили проверки преди издаването на заповедта, по искане на РПУ – Дупница, за осигуряване на групи, които да им съдействат.

Това е пореден случайна установени водачи на джипове, които качват туристи на езерата. В края на месец август м.г. десетки шофьори на джипове, които неофициално превозват туристи към Рилските езера, се събраха на протест пред полицията в Дупница, а повод за тяхното недоволство стана арестуван шофьор на джип, който премина през крака на полицай на Рилските езера.

Малко по-късно, през месец март тази година, въпросният водач – Иван Л., призна вината си и съдът в Дупница му наложи наказание „Пробация“ за срок от 8 месеца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK