Още един златен триумф за ансамбъла ни в Баку

Снимка: БФХГ

Боряна Калейн взе бронз на топка

Ансамбълът на България спечели златния медал на пет топки, а Боряна Калейн взе бронз на топка във финалите на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика в Баку, пише Gong.bg.

Възпитаничките на Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова получиха за изпълнението си оценка от 45.600 точки (36.7 за трудност и 8.900 за изпълнение). Това е второ злато за ансамбъла на България след титлата в многобоя вчера.

Сребърното отличие на пет топки завоюва Италия с 44.550 точки, а бронзовото е за домакините от Азербаджан с 44.000 точки.

В първите два финала в индивидуалното направление Боряна Калейн завоюва бронз на топка, а Катрин Тасева се нареди пета на обръч. Калейн получи оценка от 26.100 точки. Със същата е и Даря Трубникова от Русия, но тя има повече за изпълнение - 9.100 срещу 8.750 за българката. 

Първи златен медал в кариерата си от Световна купа спечели италианката Александра Аджурджукулезе, която триумфира на топка с 26.350 точки.

На обръч победителка стана Линой Ашрам от Израел с 27.150 точки, следвана от Лала Крамаренко (Русия) с 26.850 точки и Алина Гарнаско (Беларус) с 26.600 точки. Катрин Тасева се класира на пето място с 25.300 точки.

Равносметката на България от турнира до момента е четири медала - два златни на ансамбъла и два на Боряна Калейн - сребро в многобоя и бронз на топка. /nova.bg/ 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK