Опашка от лични лекари за ваксини пред РЗИ-София

Снимки: БНТ

В 8 часа тази сутрин с камион в "БулБио" бяха докарани 52 800 дози ваксини

Опашка от лични лекари с хладилни чанти и кутии се изви пред Столичната регионална здравна инспекция, за да получат ваксини, които да поставят на пациенти над 65-годишна възраст.

„Вчера получихме мейли. Преди малко пристигннаха ваксините в РЗИ“, каза общопрактикуващият лекар Лилия Йовева от 28 ДКЦ в „Дружба“ пред БНТ. Тя коментира, че организацията е според възможностите на РЗИ. Посочи, че в момента при нея тече ваксинирането на хората, които са на възраст над 65 години и уточни, че масовата ваксинация все още не е започнала.

За първи път ваксини получава д-р Вилма Русева от столичното 5 ДКЦ.

„Получих три флакона с по 10 дози от ваксината на „АстраЗенека“. В моята практика желаещите са около 100 човека. Някои не дочакаха и минаха по „зелените коридори“, коментира тя.

На въпрос дали не е по-правилно ваксините да им бъдат докарани до кабинетите, докторът каза, че би било по-добре, но въпреки всичко и независимо, че трябва да ги вземат в почивния си ден, са доволни, че все пак получават ваксини.

Тя посочи, че сега ѝ предстои да издири хората, които със сигурност ще отидат да се ваксинират и най-вероятно поставянето им ще започне след 3-ти март.

В 8 часа тази сутрин с камион в "БулБио" бяха докарани 52 800 дози ваксини. Те бяха разпределени веднага към 28-те РЗИ-та, а от там - 50% за личните лекари, а останалите 50% за ваксинационните пунктове. /БНТ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax