Община Благоевград организира кръгла маса „Родината се гордее с вас“

снимка: infomreja.bg, архив

Община Благоевград съвместно с Регионален исторически музей – Благоевград и Съюза на ветераните от войните на България организира научна кръгла маса по повод 70-годишнината от участието на България в заключителната фаза на Втората световна война (1944 – 1945 г.).

Темата на кръглата маса е „Родината се гордее с вас“ и е посветена на значението на включването на България в заключителната фаза на Втората световна война.

Във форума участие ще вземат представители на Регионален инспекторат по образованието – Благоевград, Военен клуб – Благоевград, Военно формирование 26400 – Благоевград и военно-патриотични организации .

Лектори на събитието ще бъдат военни офицери, представители на  Военна академия „Георги Стойков Раковски“ – София, както и военни ветерани. Участие ще вземат и студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ и .ученици от Благоевград и областта.

След края на кръглата маса кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще награди призьорите от конкурса “Родината се гордее с вас“.

Националната кръгла маса „Родината се гордее с вас“ ще се проведе на 19.03. 2015 г. в зала „22 септември“ в Благоевград от 10:30 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK