Областният управител инспектира укрепването на свлачището на Е-79

Бисер Михайлов, снимка: Областна администрация - Благоевград

Областният управител Бисер Михайлов днес инспектира ремонтния процес на главен път Е-79. Преди дни вследствие на обилните валежи на международното шосе се активира свлачище, което затвори за втори път за часове Е-79.

На мястото, където в момента се прави обрушване и терасиране на скалните маси, освен областния управител бяха и представители на „Геозащита“ Перник и Агенция "Пътна инфраструктура".

На целия път в района на Кресненското дефиле е направен оглед и са набелязани критични участъци за обрушаване.

Процесите протичат нормално под контрола на Областно пътно управление - Благоевград.

По късно през деня Бисер Михайлов посети на място и моста при с. Митино. На огледа присъстваха кметът на община Петрич Вельо Илиев и кметовете на с. Генерал Тодоров, с. Марикостино, с. Митино.

Засега минаването през моста е забранено. Очаква се експертно становище от Национална компания "Железопътна инфраструктура" след спадане нивото на река Струма.

Засега решението е извозване на пътниците с автобуси от гара Генерал Тодоров до Петрич. Проблем обаче се явява двукилометров участък от общинската пътна мрежа, който е в лошо състояние.

За момента фирма "Агромах" се ангажира да ремонтира пътя с временна пътна настилка, така че да може движението да се извършва безопасно в този участък.

Областният управител пое ангажимент да осъществи необходимите срещи с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и АПИ за намиране на средства за трайно решение на проблема и подпомагане на Община Петрич за ремонт на компрометирания участък.

 

Бисер Михайлов, снимка: Областна администрация - Благоевград

КОМЕНТАРИ

arabin10:41 - 14.03.2015
От Асим Адемов нищо не зависи,той е просто пълнеж,заплатаджия на герб.
pomak15:51 - 13.03.2015
spoko nabludatel pri vas shte pratqat bat asim ademov ta i toi da zamaje ot banicata
наблюдател22:29 - 12.03.2015
Г-н Михайлов пое ангажимент да се вземат спешни мерки и за свлачището в с.Плетена, но вече месец няма никакъв резултат.Приоритети или избираме общините?
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK