Облачно и ветровито време днес

Снимка: Infomreja.bg

На много места ще вали сняг

Днес времето над страната ще бъде облачно и ветровито. На много места ще има валежи предимно от сняг. В Предбалкана и Лудогорието количествата ще са значителни. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад и ще има условия за виелици. Привечер вятърът в Източна България ще се ориентира от север. Максималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в София около 3°.

В планините времето ще бъде облачно със снеговалежи. Ще духа силен и бурен вятър от север-северозапад и ще има виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра - около минус 8°.

По Черноморието ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е 6°-9°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от от средното за месеца и през деня ще продължи да се понижава. Привечер от запад ще започне повишение.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 39 мин. и залязва в 17 ч. и 42 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 3 мин. Луната в София залязва в 7 ч. и 19 мин. и изгрява в 16 ч. и 15 мин. Фаза на луната: един ден преди пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK