Новият Общински съвет започва работа

снимка: infomreja.bg, архив

Новият Общински съвет в Кюстендил ще проведе първото си заседание на 8 ноември от 10 часа, информира областният управител Любомир Анчев на пресконференция, провела се в офиса на партия ГЕРБ.

Общинската избирателна комисия ще проведе заседание в 14 часа днес, за да структурира и точния поименен състав на Общински съвет - Кюстендил и ще го предостави на областния управител. "Целта е да бъдат изпратени персонални покани на съветниците за предстоящата сесия на следващата седмица", каза секретарят на ОИК Симеонка Манова. В комисията засега не са постъпвали заявления от съветници, които да се отказват от мястото си.

Междувременно стана ясно, че кандидат за общински съветник от листата на "Партия за хората от народа" в Кюстендил Иван Мишков депозирал жалба до Общинската избирателна комисия, с която обжалва избора за кмет и общински съветници в Кюстендил.

По закон първите сесии на Общинския съвет се свикват в 14- дневен срок от обявяването на решенията на общинските избирателни комисии. За общините, които избраха кметовете си на първи тур, крайният срок е до 9 ноември.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK