Нови Covid ограничения в Испания

Снимка: Infomreja.bg

Маските все още са задължителни на улицата и на закрити пространства, но има вероятност да отпаднат от юли

На всички, решили да посетят Испания през летните месеци трябва да е ясно, че, въпреки значително подобрените показатели за развитието на пандемията от Covid-19 и напредналата ваксинация, все още има строги ограничения както на островите, така и w континенталната част на страната.

Днес станаха известни и мерките, касаещи баровете и дискотеките.

Ако искате да отидете на бар или дискотека, трябва да сте наясно, че можете да консумирате алкохол, само ако сте седнали на маса и без право да танцувате на дансинга. Решението е взето от Министерството на здравеопазването и е задължително за всички автономни региони, въпреки съпротивата на Каталуния, Мурсия, Андалусия, Страната на баските и Мадрид. Заведенията могат да работят най-много до 1 часа след полунощ, а на масите може да има до 6 души на закрито и до 10 на открито, като пушенето навън също е забранено, ако не може да се поддържа разстояние от метър и половина между хората.

Заетостта на заведенията не може да надвишава 50% от капацитета, а глобите са до 600 000 евро. Маските все още са задължителни на улицата и на закрити пространства, но има вероятност да отпаднат от юли. От 7 юни пък в страната освен с QR код ще се влиза и със сертификат за ваксинация, без да е необходим PCR тест. Той остава задължителен само за неваксинирани и за деца над 6-годишна възраст. Правилата може да се променят ако заболеваемостта спадне под 50 случая на 100 000 жители, но в момента е 117 на 100 000. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK