Нова поливна система за зелените площи в Банско

снимки: Община Банско

Нова поливна система работи вече в Банско. Дълги години зелените площи в курортния град бяха поливани на ръка, а в някои случаи и с водоноски.

Водени от амбицията за превръщането на града в целогодишен европейски курорт, млад екип от специалисти изгради автоматична поливна система, намираща се под земята и задействана с часовников механизъм. Общата дължина на поливните мрежи е над 1600 м. Изградената модерна система се включва автоматично през нощта. Този способ гарантира качествено напояване, което не създава безпокойства на гражданите и гостите на курорта.

Освен зелените пространства, с които вече Банско може спокойно да се гордее, налице е и един модерен начин за тяхното поддържане. Старите методи остават в миналото. Предстои разширяване на мрежата и увеличаване на зелените пространства не само в центъра, но и в периферията на курортния град.

Заслуга за всичко това има един млад екип, с модерно мислене и с прекрасни идеи за облагородяване на градските пространства. Предстои разширяване на обхвата на зелените площи в осталите селища на общината.

снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//