Немският мост в Симитли отворен!

Снимка: Симитли.инфо

Немският мост е „свободен“ от преградите

Премахнаха бетонните прегради, ограничаващи движението по новопостроения мост между Симитли и квартал „Ораново“.

Немският мост е „свободен“ от преградите, които възпрепятстваха преминаването по него.

Както стана ясно по време на втория протест на симитличани за пускането на моста, Гроздан Караджов е назначил комисия, която да определи в рамките на седмица дали мостът да бъде пуснат в експлоатация.

По-рано днес в Симитли пристигна Държавната приемателна комисия, която издаде Акт 16 за моста над река Струма в Симитли. 

Държавната приемателна комисия провери на място и по документи годността за въвеждане в експлоатация на новоизградения мост над река Струма. Той е част от строителството на лот 3.1 от магистрала „Струма“ между Благоевград и Крупник. Мостът беше изграден от Агенция „Пътна инфраструктура“, за да осигури транспортен достъп при изграждане на лот 3.1 от АМ „Струма“. Комисията не е установила пропуски или отклонения от заложените в проекта параметри въз основа, на което състави без забележки Акт 16 с предложение за издаване на разрешение за ползване. Това ще позволи на Агенция „Пътна инфраструктура“ да извърши необходимите промени на временната организация на движението в участъка. 

Искането за сформиране на държавна приемателна комисия постъпи в ДНСК на 29 април т.г. Комисията беше свикана в съкратени срокове, за да може мостът да се пусне максимално бързо, обявиха от ДНСК.

Симитличани протестираха два поредни пъти в рамките на седмица, с което отстояха движението по немския мост да бъде пуснато.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK