Наскоро излязъл от затвора кюстендилец задържаха в Гоце Делчев след серия домови кражби

снимка: infomreja.bg, архив

Полицаите от РУ - Гоце Делчев задържаха 24-годишния Борислав Ромеов Боянов от Кюстендил след серия от домови кражби.

На 30 март кюстендилецът проникнал в частен дом в гоцеделчевското село Баничан и благодарение на светкавично подадения сигнал от 44-годишната собственичка на дома, той е бил арестуван.

След смелата и бърза реакция на жената, гастролиращият крадец избягал. Служителите на РУ - Гоце Делчев провели незабавни издирвателни действия, в резултат на които заловили 24-годишния Борислав Ромеов Боянов от Кюстендил.

В хода на разпитите криминалистите са установили съпричастността на задържания и към друга кражба, извършена същия ден от частен дом в село Господинци, откъдето мъжът успял да отмъкне преносим компютър, велосипед и сумата от около 150 лева.

В полицията в Гоце Делчев е образувано досъдебно производство. Работата по документирането на престъпната дейност на крадеца продължава.

24-годишният Борислав Ромеов Боянов от Кюстендил е с богато криминално минало. Наскоро е излежал присъда за кражби и други престъпления в затвора в Бобов дол.

Там той се запознал с излежаващи присъди лица от Гоцеделчевско и след освобождаването им от затвора Борислав пристигнал в Гоце Делчев, където си заформили престъпна група.

Въпросната банда може да се окаже основният виновник за десетките кражби от къщи и търговски обекти, от които пропищяха в Неврокопско през последните месеци.

 

КОМЕНТАРИ

Нема такава държава13:01 - 01.04.2015
И какво, отиват в затвора за наши разноски, с цел да се получат от грешките си... а те си създават банда... Радикални промени в наказателната система!
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//