Москов с плакет за успешно приключен мандат като президент на НАЛАС

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов преди дни официално приключи успешно мандата си като президент на НАЛАС /Мрежата на Национални асоциации на общините от Югоизточна Европа/. Той бе президент на престижната организация три поредни години – от 2009 до  2012 г.

Управленската  шафета от градоначалника Владимир Москов пое новоизбраният президент Йозген Кескин - кмет на турската община Йълдъръм в Бурса.  

Новият президент на НАЛАС Йозген  Кескин е избран по време на проведената Генерална Асамблея след приключилия тригодишен мандат на гоцеделчевския кмет.

Специални благодарности и висока оценка за свършената изключително полезна работа по време на мандата на Владимир Москов дадоха всички   представители на държавите от Югоизточна Европа. Той бе награден и със   престижен плакет за специалния му принос в развитието на местното самоуправление и демокрацията в Югоизточна Европа, който му бе  връчен от новия президент на НАЛАС Йозген Кескин.

Мандатът 2009 – 2012 година, по време на който президент на НАЛАС бе  кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, се оценява като един от  най-успешните. Сред  най-големите успехи   е Международното изложение на местните власти от Югоизточна Европа НЕКСПО, проведено на 10 и 11 март 2011 година в Сараево с участието на близо 300 общини от цяла Югоизточна Европа.

Община Гоце Делчев също участваше в изложението със свой щанд, където бяха представени икономиката, туризмът и културата на общината, а също и добрите практики в местното самоуправление.

Докато бе президент на НАЛАС, кметът на община Гоце Делчев  Владимир Москов, в качеството му и на член на Комитета по регионите,  създаде важно и ефективно лоби на Мрежата на Националните асоциации на общините от Югоизточна Европа в Брюксел.

Положителната оценка за работата на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов като президент на НАЛАС е запечатана за вечни времена и в специално изработен кратък филм, представящ работата и дейността и ръководителите на организацията от нейното създаване.

NALAS е мрежа от сдружения на местните власти на страните от Югоизточна Европа, в която участват над 9 000 общини с над 80 милиона граждани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK