Младежи предупреждават за вредите от пушенето

снимка: Нора Василева, infomreja.bg
Кампания по повод международния ден без тютюнопушене -17 ноември, организираха Регионалната здравна инспекция – Кюстендил, в партньорство с БМЧК - Кюстендил. Тази година кампанията се проведе под наслов: „Аз не пуша, не пуши с мен и ти!".

 По обяд в централната градска част младите доброволци разговаряха със свои връстници и по-възрастни хора за пушенето, раздаваха написани на листчета предупреждения за вредите от никотина, а едно от момичетата носеше табло, където всеки можеше да запише мнението си. На него имаше и изображения на здравните поражения от тютюнопушенето.

Във фоайето на  Природоматематическа гимназия "Проф. Ем. Иванов"-Кюстендил бе подредена изложба на колажи по темата, както и бе излъчвана презентация на видеостената за опасните последствия от вредния навик.

 Целта на акцията е пушачите да се опитат да откажат поне за един ден цигарите, както и повод за размисъл струва ли си самоунищожителното посвещение на тютюна, споделиха пред наш репортер доброволците от БМЧК. „Раздаваме късметчета, които призовават хората да се откажат от тютюневия дим поне за един ден, могат да напишат мнението си и на таблото – за или против пушенето и защо – например, че е скъпо, загрозява жените. Призоваваме пушачите да се откажат за един ден и като видят, че не е толкова трудно, може би ще се откажат и изобщо от него. Повечето хора, които спираме, са приветливи, мнозина казват, че не пушат”, разказаха момичетата доброволци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK