Тръгна делото за касиране на кметския вот в Гоце Делчев

снимки: infomreja.bg

Административният съд в Благоевград даде ход на делото за касиране на кметските избори от 30 октомври в Гоце Делчев. Делото тръгна по жалба на загубилия кандидат-кмет Георги Андонов от ГЕРБ, който настоява да се отмени решението на Общинската избирателна комисия от балотажа, с което за градоначалник е избран Владимир Москов от БСП. В жалбата защитата на депутата Андонов твърди, че в двата изборни на местните избори са допуснати редица нарушения, които опорочават вота.

Според адвокат Емил Ядков, в така наречения забранителен списък са попаднали лица, които всъщност са имали право да упражнят избирателното си право. В някои секции гласуването на 30 октомври е продължило до 23 часа, а в двайсет секции на 23 октомври хората е трябвало да направят четири избора - за президент и вицепрезидент, за кмет, за общински съвет и за кмет на село, за което не им е стигнало технологично време и затова много от избирателите не са успели да упражнят правото си на глас.

Защитата на Андонов заяви в съдебна зала, че в някои от протоколите липсват подписите на членовете на секционните комисии, както и че има разминаване в данните на протоколите на секционните комисии с тези, които са били изпратени в ЦИК от страна на Общинската избирателна комисия. Това опорочава вота и подменя изборните резултати.

"Например за секция № 4 в протокола, представен на ГЕРБ е записано, че са гласували 472 избиратели, а в протокола на ОИК пише, че 771 неврокопчани са пуснали бюлетина в деня на балотажа", обясни защитата на Георги Андонов.

Делото за касиране на изборите за кмет в Гоце Делчев продължава и в момента.

 

КОМЕНТАРИ

адвокат01:38 - 18.11.2011
Нищо вярно в твърденията на защита на Андонов първо в Гоце Делчев няма секция в която да има списък за над 700 гласорподаватели , второ на 30 октомври в 21,30 часа изборният резултат беше ясен защото гласуването бе приключило . Какво гласуване до 23 часа го гони г-н адвоката . Явно и него са го заблудили .Поздравяваме АС Благоевград за безпристрастната работа въпрекиче сезнае как новият областен управител ги притиска да решават делата в полза на ГЕРБ. Не всичко става със заплахи и притискане обаче имало е и хора на честа.
фасона23:06 - 17.11.2011
Малии адвокат Костодинка какъв авторитет трупна до Емо Ядков кога ще и се отдаде такъв шанс друг път . Дано й е претеглил сивото вещество .
masona20:05 - 17.11.2011
гоше, гошеее много си заблуден. пет пъти да се гласува пак ще си втори. ти две години спа и назначава депесари за директори, служители, водопроводчици и горски и накрая видя резултатите в брезниза и другите села.
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK