Младежи от пет държави на едноседмично посещение в Хаджидимово

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

43-ма младежи и техните ръководители от Румъния, Испания, Полша, Турция и Потугалия са на едноседмично посещение в Хаджидимово. Те са в България по програма «Учене през целия живот», подпрограма «Коменски», във връзка с проект на тема «Управление на околната среда».

Партньор по проекта от българска страна е СОУ «Никола Вапцаров», гр. Хаджидимово. България е четвъртата страна по проекта, която учениците посещават, за да развият езиковите си умения и да се ориентират в опознаването на екологичните проблеми на местно, регионално, национално и международно ниво.

Във връзка с реализирането на дейностите по проекта международната групата посети и Европейския информационен център на Мария Неделчева в Хаджидимово. По време на посещението си чужденците се запознаха с дейността на инфоцентъра и на българския евродепутат.

Под формата на презентации и кратки клипчета беше представена темата «Екология» в нейните европейски измерения. Многостранната група се срещна и с част от доброволците от Европейския младежки клуб в Хаджидимово, за които това ще остане едно незабравимо преживяване.0

Младите европейци подариха на своите нови приятели комлекти с книжки за Европейския парламент и занимателни игри за околната среда, специално изпратени за случая от Мария Неделчева. Всички си тръгнаха видимо развълнувани и заредени с нови идеи и много позитивизъм, коментираха от информационния център на евродепутата Мария Неделчева в родния й град Хаджидимово .

Те поясниха, че основна цел след финализирането на проекта е да се повишат езиковите, ИКТ и социалните умения на участниците, както и самочувствието им и мотивацията за учене. Проектът набляга и върху доразвиването на чувствата за отговорност и толерантност. Участниците ще имат възможността да представят своето училище в страната и чужбина и да сравнят и обсъдят добри практики и полезни идеи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK