Мини лаборатория за производство и държане на дрога е разкрита в Брезнишко

Снимка: МВР

На място са задържани двама столичани, съпричастни към незаконната дейност

Вчера, в условията на специализирана полицейска операция криминалисти от РУ – Брезник, извършили претърсване на къща в село Гоз, съобщават от полицията. В сградата са установени две помещения, изградени като лаборатория за отглеждане на канабис.

В едното от тях било пригодено за засаждане и отглеждане, а другото за сушене на готовата продукция. В помещението за сушене са открити откъснати вече 24 стръка канабис. В сградата е изградена система за поливане, отопление, осветление и вентилация.

Иззети са и бидони с торове, както и тарелка с разсад. На място са задържани двама столичани, съпричастни към незаконната дейност – мъже на 39 и 53-години.

При направения личен обиск на първия, у него е намерена и иззета зелена суха листна маса, която реагирала на марихуана при направения полеви тест. По-късно били претърсени домовете им в гр. София.

На един от адресите са намерени и иззети семена от марихуана и суха зелена листна маса. На двамата са наложени полицейски мерки за срок до 24 ч. и са започнати бързи производства за придобиване и притежаване на наркотични вещества. .

Работата продължава под надзора на прокуратурата.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as