МГЕРБ-Благоевград и евродепутатът Андрей Новаков почетоха жертвите на комунистическия режим

снимки: Пресцентър ГЕРБ - Благоевград

МГЕРБ-Благоевград, заедно с най-младия евродепутат на ПП ГЕРБ от Благоевградска област Андрей Новаков почетоха жертвите на комунистическия режим като положиха цветя на паметника "Мемориала на свободата" в центъра на Благоевград.

По повод 1 февруари, когато се  навършват 70 години от произнасянето на присъдите на Първи и Втори състав на т. нар. Народен съд, младежите раздадоха и брошури под надслов „Днес ние помним! Утре няма да забравим!”.

„Разтърси ме историята на възрастен човек, който сподели, че е лежал в затвора, защото е отказал да пише доноси”, разказа след инициативата най-младият евродепутат Андрей Новаков.

По думите му зверствата на комунизма са част от историята, която не бива да забравяме, за да не допускаме никога те да се повторят. Новаков, който е и зам.-председател на младежката структура на ГЕРБ изтъкна, че заради издевателствата на режима тогава, страната ни е загубила хора като ген.-лейтенант Никола Михов, Добри Божилов и Димитър Пешев.

През 1945 г. на смърт без право на обжалване са осъдени тримата регенти на малолетния Симеон ІІ – княз Кирил Преславски (братът на покойния цар Борис ІІІ), проф. Богдан Филов и ген. Никола Михов, 22-ма министри, 67 депутати от 24-то Народно събрание, 47 генерали и висши офицери и 8 царски съветници.

На 1 февруари в България официално се отбелязва Деня на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим.

Инициативата е част от националната кампания на МГЕРБ „Днес ние помним! Утре няма да забравим”.

 

снимки: Пресцентър ГЕРБ - Благоевград
снимки: Пресцентър ГЕРБ - Благоевград
снимки: Пресцентър ГЕРБ - Благоевград
снимки: Пресцентър ГЕРБ - Благоевград

КОМЕНТАРИ

J.J.J.13:03 - 02.02.2015
Адемов, не ми правете политически чистки,а се поразрови за безчинствата по време на възродителния процес в Корница,Брезница,Сатовча и другите села.Искаме международен съд за убииците и биячите.Хайде Адемов размърдай си задника а не само да дефилираш с власт.!!!
Гражданин10:02 - 02.02.2015
Имаше СДС, вече го няма! Имаше НДСВ, вече го няма! За сега има ГЕРБ, скоро и него няма да го има! Наш "Гоце" също. Социалистическата идея винаги ще я има, докато свят светува, дали се харесва на лумпениадата, нас въобще не ни интересува. ПЕС и БСП завинаги!
Смях23:15 - 01.02.2015
СМях в залата - ей, СМЕШНИК, колко плати за тая боза, бе?
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//