Меркел и членове на правителството проведоха кризисна среща за ситуацията в Афганистан

Снимка: IStock

Германските въоръжени сили вече започнаха да се подготвят за мисия

Германската канцлерка Ангела Меркел и няколко членове на правителството проведоха кризисна среща, за да обсъдят реакцията си на влошаващата се ситуация в Афганистан, където талибаните продължават настъплението си и се приближават до столицата Кабул, предаде ДПА.

На срещата било обсъдено как, с помощта на въоръжените сили, да бъдат евакуирани възможно най-скоро дипломатическия персонал и служителите на германски организации в Афганистан.
Германският Бундестаг също ще участва във вземането на решението, добави говорител на правителството.

Освен Меркел, в проведеното по телеконферентна връзка заседание са участвали вицеканцлерът Олаф Шолц, външният министър Хайко Маас, министърката на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер, вътрешният министър Хорст Зеехофер, ръководителят на Канцеларията на федералния канцлер Хелге Браун и представител на министерството на икономическото сътрудничество.

Германските въоръжени сили вече започнаха да се подготвят за мисия за евакуиране на германските граждани и местни служители от Афганистан. Съобщава се, че ще бъдат разположени парашутисти от Дивизията за бързо реагиране. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK