Мартеници за приятели в Брюксел купи Ахмед Чолаков

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Председателят на Сдружението на българските бизнесмени и интелектуалци в Кралство Белгия Ахмед Чолаков пристигна за няколко дни в родния си край, за да се види, макар и за малко, с роднини и приятели. След като зарадва с мартеници на кафе в центъра на Гоце Делчев приятели, с които не се бе виждал близо 10 години, той напазарува от шарените сергии една дузина поздравителни картички и мартеници, които на първи март да подари на близките си в Брююксел, където живее.

“Много ще се зарадват на мартениците приятелите ми от сдружението. С тях те ще се върнат към българските традиции и ритуали, на които отдаваме голямо значение”, коментира Ахмед Чолаков.

Сдружението на българските бизнесмени и интелектуалци в Белгия е обществена организация. В нея могат да членуват българи и чужденци, които развиват дейности в областта на бизнеса, съвместното предприемачество, социалната сфера, образованието, културата и изкуството.

В Кралство Белгия живеят над 100 000 български емигранти, а членовете на сдружението, председателствано от Ахмед Чолаков, вече наброява 40 000 души.

Ахмед Чолаков е роден в гърменското село Рибново, но е израснал в село Огняново, където родителите му, преди много години, се преместили да живеят. В сърцето на Европа Чолаков развива собствен бизнес заедно със съпругата си.

 

КОМЕНТАРИ

BORESA14:42 - 29.02.2012
PREKRASNO
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK