Март: Бомбастичен, пълен с обещания и надежди

Снимка: Infomreja.bg

Какво се случи? ОБЗОР

Март месец ухае на пролет и избори, сняг посредата на месеца – по женски, ветрове и престрелки сред участниците в кампанията.

През целия месец в основата на политическите страсти стоеше МВР. Големият брат наблюдаваше зорко купувачите на гласове. Изземвания на списъци с имена, ЕГН-та и суми, написани срещу тях.

Март не бе по-лек от февруари за нашите съседи. Месецът започна с тежка влакова катастрофа край Лариса с 40 жертви.

У нас ЦИК постави началото на кампанията и изтегли номерата на партиите, с които са подредени в бюлетината, а отвъд изборите – месецът продължи със заловени на различни места в страната мигранти.

На Националния ни празник започна и самата предизборна кампания, а ден по-късно от ЦИК обявиха, че „тъмната“ стаичка се заменя от параван, за да не снимаме с телефон, за кого сме гласували.

През март служебните министри усилено работиха против корупцията – Шишков обяви, че от асфалт се е крало, а Демерджиев – че евросредства са скатавани. МВР удари и бизнесмена Велико Желев, а той – разсърден, премести бизнеса си в Дубай.

Март замириса на зелено, но не много – драмата с краставиците, цената на марулата и златните яйца за по лев бройка тресяха пазара и купувачите. Държавата създаде сайт за цената на храните във веригите – посещенията в него не са много. ВАП пък провери защо тия цени така скачат.

След почти десетилетие, атентаторите от Сарафово се сдобиха с доживотни присъди. А осъденият за убийството пред дискотека „Соло“ бе задържан в Узбекистан.

На 9 март бе взето още едно решение за пролетното почистване – за премахване Паметника на съветската армия.

На 11-ия ден от месеца Радев даде положителна проба за КОВИД, нищо му нямаше.

Седмица по-късно от финансовото министерство заговориха за фалит на държавата, но след предупрежденията за „тежката зима“ никой не повярва. Реалност се очаква да стане обаче увеличението на минималната заплата на 940 лв.

На 20 март в Казанлък две ромски фамилии се биха до смърт, буквално.

Изборите продължиха с акциите на МВР и задържаните купувачи, а на родния пазар – не за гласове, а за агнешко и яйца БАБХ започна масови проверки. Великден иде!

Обещани ни бяха два медицински хеликоптера до края на 2023. Обещаха ни и Шенген до октомври. Обещаха ни и че няма да пращаме снаряди на Украйна.

ГДБОП пък се открехна на изкуство и залови картина на Джаксън Полък у нас, имала подпис от Чаушеску.

В Международния ден на театъра след драмите в Народния, двама разлюбени от „откраднат живот“ се скараха онлайн.

На 27 март мейли пристигнаха по училищата в страната, че има бомби. До края на месеца седмокласник, петокласнички и двама батковци установи МВР, че пускали СМС-и и обаждания със заплахи до даскалите. Не им се учило!

Именно бомбите зададоха въпроса дали тая вяла предизборна кампания няма да завърши взривяващо в самия изборен ден. МВР успокоиха, че всичко е точно.

През целия март социолозите се упражняваха на проценти, кандидатите – на ораторство, а българин ни прослави с терористичен акт в Белгия.

Така – март мина, а в Деня на лъжата започна и април – топъл и цветен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK