Манчестър сити обърна Ливърпул с 4:1

Снимка: ЕПА/БГНЕС

С успеха Манчестър сити събра 64 точки, като вече има 20 победи от началото на сезона

Манчестър сити победи с 4:1 Ливърпул в първия мач от 29-ия кръг на Висшата лига на Англия. Успехът на "Етихад" доближи гражданите на пет точки от лидера в класирането Арсенал, като и двата отбора имат изиграни по равен брой срещи - 28. До почивката играта бе равностойна, като Ливърпул бе тимът, който първи стигна до гола, но след паузата на терена имаше само един отбор и това бе този на шампионите.

Мохамед Салах откри резултата в 17-ата минута. Диого Жота бе изведен зад гърба на отбраната на Манчестър Сити и заложи топката на Салах, който с удар с левия крак не остави шансове на Едерсон за 0:1.

Радостта на гостите от Мърсисайд обаче бе много кратка. Десет минути по-късно чудесна бърза атака на домакините премина от десния към левия фланг, а Джак Грийлиш сервира топката на крака на Хулиан Алварес и за аржентинеца не бе проблем да изравни от близка дистанция.

Второто полувреме започна по мечтан начин за Манчестър Сити. Рияд Марез и Кевин де Бройне се оказаха сами срещу Анди Робъртсън. Алжирецът пусна пас по конец към Де Бройне и за белгийския национал не бе проблем да вкара за 2:1 след по-малко от минута от подновяването на играта.

Вторият гол определено прекърши гостите и до края на мача те бяха спаринг партньор на своя опонент. В 53-тата минута Илкай Гюндоган покачи на 3:1 след нова грешка в отбраната на Ливърпул, а в 74-тата Джак Грийлиш също се записа сред голмайсторите, за да оформи крайното 4:1. Малко по-късно английският национал имаше още една възможност за гол, но добрата намеса на вратаря на гостите Алисон Бекер го лиши от попадение.

С успеха Манчестър сити събра 64 точки, като вече има 20 победи от началото на сезона. Ливърпул остава на шесто място в класирането с 42 точки от 27 изиграни двубоя. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK