Конгресът не прие оставката на Корнелия Нинова

Снимка: БСП

Тя остава председател на Българската социалистическа партия

50-ият Конгрес на БСП не прие оставката на лидера на партията Корнелия Нинова.

Гласували „За“ оставката на Нинова бяха 164. 415 делегати на левицата гласуваха „Против“, а 20 гласуваха „Въздържал се“.

Така Корнелия Нинова остава председател на Българската социалистическа партия.

„Излязох от времето, което се водеше дискусията за оставката, защото помислих, че така е възпитано. Да не попреча с присъствието си на някого, ако иска да каже нещо спокойно.

Благодаря ви. От тази дискусия се вижда, че сме демократична партия на свободни хора, които винаги могат да кажат и различно мнение. Но и демократична партия, която взема решенията си в своите органи и с мнозинство.

Благодаря ви за доверието. Това ме задължава да работя с двойно повече усилия. Познавате ме, мога да работя, мога и да гарантирам, че няма да предам българските социалисти и няма да продам интересите на Българската социалистическа партия.

Разбира се, чух и различното мнение и човек винаги има нужда да коригира нещо в поведението си. Чух много внимателно. Ще положа усилия заедно с всички вас, със структурите ни по места, с нашите членове, социалисти, симпатизанти и коалиционни партньори следващото предизвикателство, местните избори през 2023 г., да бъдат нашата победа.

Благодаря на всички. Пожелавам ви да сте здрави! И на работа!“, заяви Нинова в изказването си веднага след гласуването.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK