Кюстендил избра! Новата девойка „Кюстендилска пролет“ е Леа Йорданова

Снимки: Infomreja.bg

Първа подгласничка на „Кюстендилска пролет“ е Нилана Колевска, а втора стана Милана Станкова

Новата девойка „Кюстендилска пролет 2024“ е Леа Йорданова, която се яви под номер 11 в 57-ото издание на конкурса. Наградата й беше връчена от кмета на града инж. Огнян Атанасов. Тя е ученичка в ПМГ "Проф. Емануил Иванов" - Кюстендил и е на 17 години. Описва себе си като добра, обичаща и емоционална личност. Обича да пътува и мечтае светът да бъде едно мирно място.

Първа подгласничка на „Кюстендилска пролет“ е Нилана Колевска, а втора стана Милана Станкова. Двете момичета получиха парични награди от Община Кюстендил в размер на 900 лв., а Леа Йорданова 1500 лв. 

„Уважаеми съграждани, момичета, искам да ви кажа едно – не съм предполагал, че в нашия град може да има толкова хубави и интелигентни момичета. Бъдете здрави и обичани. За мен всички момичета сте № 1, поклон, обичам ви“, обяви при награждаването кметът на Кюстендил, инж. Огнян Атанасов.

Общо 14 бяха претендентките, които се включиха в 57-ото издание на „Кюстендилска пролет“. Те се представиха в три кръга – с народни носии, спортни облекла и официални рокли.

Новата девойка "Кюстендилска пролет" беше избрана от жури в състав легендарният водещ на цяла плеяда предавания – Ники Кънчев, телевизионният продуцент и сценарист – Владина Цекова, кастинг режисьорът и собственик на Star Box Casting – Милена Калева, журналистът и писател Магдалена Гигова и лицето на новата генерация в модната индустрия и собственик на CodeFashionTV – Анжела Бонева.

Водещ на събитието бе един от любимите образи от телевизионния екран и родния радиоефир – Димитър Павлов.

Гостите на спектакъла имаха възможността да се насладят на палитрата от красиви фолклорни изпълнения на пленителната Деси Добрева, както и на изпълненията на едни от най-популярните рап изпълнители сред младата аудитория в България – FYRE, който гостува заедно с DJ THEO.

”Кюстендилска пролет“ 2024 г. ще продължи и през утрешния ден, когато от 11 часа ще бъде отслужен молебен за здравето на кюстендилци. След това тържествата ще продължат с празнично шествие до лесопарк „Хисарлъка“, където ще бъде извършен ритуала по предаване на символите от миналогодишната девойка "Кюстендилска пролет" на тазгодишната Леа Йорданова. До 24 март предстоят четири мащабни концерта на две различни, специално построени за празника сцени, участия на едни от най-популярните български групи и изпълнители.

Традицията по тържествено посрещане на пролетта в града ни датира от древни времена, а през 1966 г. е поставено началото за избора на Девойка „Кюстендилска пролет“, символизираща нежната стъпка, с която идва пролета, младостта и новата надежда. Това е първият конкурс за красота в България, в който девойките се представят в народни носии.

Вижте и снимките от избора на новата девойка "Кюстендилска пролет 2024"!

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK