Жителите на Цалапица са на пореден протестен митинг

Снимка: БНР

Те протестират повече от месец

Жителите на Цалапица излизат на пореден протестен митинг, тази вечер те са на кръговото кръстовище Орта хан на пътя край селото. 

Близките, родините и приятелите на убития Димитър Малинов протестират повече от месец  с редица искания, насочени към властите, основните от които са за справедливост и прозрачно разследване на убийството на младежа.

Хората са се събрали в единия край на кръговото кръстовище на пътя Пловдив-Пазарджик с плакати в ръце. Предстои всеки момент те да се отправят към всяка една от посоките и да блокират движението.

Протестите на хората продължават вече повече от месец. Тази седмица майката на убития младеж настоя чрез адвоката си да се увери лично в съществуването на издадена Европейска заповед за ареста на заподозрения за убийството Рангел Бизюрев, който избяха в Германия, а по късно стана ясно, че документът й е бил предоставен заедно със съдебномедицинската експертиза.

Протестиращите отново заявяват, че от съществено значение за хода на разследването ще е залавянето на Бизюрев, защото от неговите показания ще стане ясно дали арестуваните братя близнаци Динкови само са му помагали или са участници в престъплението.

От полицията заявиха, че автомобилите ще бъдат спирани на определени интервали, но без да се пренасочват през обходни маршрути.

От Областната дирекция на МВР апелират за внимание от страна на шофьорите, за да се избегнат евентуални произшествия и допълнително затруднение на трафика.

По предварителна информация протестът ще продължи до 20.00 часа. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK