Жандармерия и полицаи "окупираха" Разлог, очаква се развръзка от съда

Снимка: Infomreja.bg

Полицейското присъствие ще остане докато напрежението не бъде потушено

Засилено полицейско и жандармерийно присъствие обезпечава реда в Разлог. Такова се очаква да остане до края на уикенда и потушаване на напрежението.

Градът е „окупиран“ от служителите на МВР, на които е наредено да съблюдават за ескалация на напрежението.

Почти през целия ден се разгледат преписките по делата за хулиганство, заведени срещу петима участници в боя от 13-и май.

Протестиращите граждани на Разлог продължават да настояват за справедливост и подкрепят съгражданите си в съда, както и тези, пострадали в боя.

На място, за да се запознае с обстановката бе и главен комисар Дойчин Дойчинов, директор на ОДМВР-Благоевград, който лаконично коментира пред репортери, че напрежението е овладяно.

Очаква се в понеделник да се преведе среща с неформалните лидери от двете страни на полицейския кордон – Димитър Марков – организатор на протеста, и пастор Асен Христов – медиатор в махалата в Разлог. Те ще се срещат при кмета – Красимир Герчев.

По-рано днес след няколко часов мирен протест пред сградата на съда, гражданите се насочиха към входа на махалата, но жива верига от полицаи образува 200-метров буфер между протестиращите и жителите на махалата.

Обидни реплики на расова основа се чуват през целия ден. Граждани се възпротивиха и на посещението на комисар Дойчинов, който бе запитан защо се укрива, че има пострадали при боя, тъй като в петък сутринта от пресцентъра на полицията съобщиха, че тежко пострадали няма.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK