Иванов отказа на Кънев, "Да, България" ще се яви сама на изборите

Снимка: "Да, България"

Политическа партия "Да, България" ще се яви сама на предсрочните парламентарни избори. Това обяви в студиото на предаването "Тази сутрин" на БиТиВи лидерът на партията и ексминистър на правосъдието Христо Иванов. Той обясни, че това решение е взето от Националния съвет на партията.

Решено е още в новия парламент "Да, България" да работи за създаването на широк антикорупционен блок.

Лидерът на ДСБ и новото дясно обединение "Нова република" Радан Кънев отправи покана за съвместни действия към "Да, България".

Христо Иванов обаче смята, че е по-добре всеки да работи за собствения политически облик, а не да се влиза в коалиция още преди съдебната регистрация на двете формации. Иванов е убеден, че и "Да, България", и "Нова република" са в състояние да влязат в парламента.

По думите му целта не трябва да е да се борят за един дял от наследството на 7-те % на Трайчо Трайков. Стратегическата цел била да се излезе от тези 7 % и да престанат да третират българските избиратели като стабилни блокове, които трябва да се парцелират.

Христо Иванов е убеден, че след влизането в парламента и неговата партия, и всички, искащи страната да се развива, трябва да застанат зад антикорупционна харта. Така общото политическо действие щяло да е с акцент не върху листите, а върху каузата, че трябва да се отвори широк фронт на статуквото.

По думите на Христо Иванов БСП, ГЕРБ и ДПС са системни партии от корупционната система на управление в България. С десетилетия те показвали, че каузата им е да запазят корупционния модел на управление и нямат намерение да се справят с корупцията. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//