Ивайла Литова от Долен направи първи стъпки към Златната ножица

Снимки: личен архив

Тя се завърна от състезание по фризьорство в Анталия

От 1 до 4 ноември в Анталия се проведоха Дни на косата и прическата. Това е ежегоден международен форум, в който участват фризьори от Турция, Русия, Сирия, Иран, България и много други страни. Между малкото одобрени да покажат своите умения на форума е и Ивайла Литова от малкото сатовчанско село Долен.

„По финансови причини трябваше да работя в чужбина, в Англия. Когато миналата година се прибрах, най-после осъществих мечтата си да си отворя фризьорски салон. Изкарах курс по бръснарство при Радислав Чепелов  в Гоце Делчев.

В групата от България бяхме 10 души, водени от Ибрахим Смайл, който е член на журито“ - разказва пред медията ни Ивайла.

Състезанието протекло в три категории – ножици, трибал (прическа с рисунка върху главата) и фейд (мъжка прическа). Ивайла Литова се състезавала в трибал, а Радислав Чепелов - във фейд. Журито ги наградило със сертификати за добро представяне.

За поредна година първото място е присъдено на българин – Сонер Алексов.

Ивайла е категорична: „Имам намерение догодина пак да участвам. Всъщност – да участвам, докато спечеля най-голямата награда - Златна ножица.“

Пожелаваме й го!

 

КОМЕНТАРИ

Bajwj13:14 - 07.11.2022
Успех!Амбиция се вижда в очите ти!
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK