Инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните в Кюстендил заедно с журналисти инспектираха голям хранителен магазин, в който се предлага риба. Проверката беше предвождана от директора на структурата Първан Дангов.
“Проверяваме първоначално документите - произход на рибата, удостоверения и други. При охладената риба се наблюдава дали е цяла и какъв е самият цвят. Допускат се някои наранявани в порядъка от 1 до 4 см. Гледат се очите – те трябва да са изпъкнали и бистри, а хрилете да са розово червени. Коремът не трябва да е издут", коментира един от инспекторите от хранителната дирекция. Специално внимание беше обърнато и на срока на годност на рибите.
“Проверяваме произхода на рибата, надписите на продукта. До този момент не сме констатирали нарушения в областта. Няма разкрити и временни търговски обекти за продажба на риба. Знаете, че на Никулден традиционно се купува шаран, а поверието е, че колкото повече люспи има - толкова ще бъде по-богата годината”, заяви още шефът на дирекцията Първан Дангов.