Художници с благотворителен търг в помощ на Оги

Снимка: Личен архив

Благотворителната инициатива ще се проведе на 23 декември 2021 г. от 17:30 ч.

Отскоро в Кюстендил тече благотворителна кампания за събиране на средства за 3-годишния Оги, който губи значителна част от слуха си вследствие на възпаление. През януари малкият Оги ще претърпи операция в болница в Турция с цел поставяне на имплант в лявото ухо.

Впоследствие ще бъде преценено дали се налага имплантиране и на дясното ухо. Офертата за предстоящата операция е за 34 650 евро (т.е. близо 70 000 лева).

Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“, Международен пленер „Свети Лука“ и художници от цялата страна и Кюстендил са съпричастни и ще се включат в благотворителната акция с творби, които ще се представят в ХГ „Владимир Димитров – Майстора“ на 23 декември 2021 г. от 17:30 ч. Събраните средства от откупените картини ще бъдат предоставени за лечението на тригодишния Оги.

В благотворителния търг ще участват художниците: Мария Райчева, Александър Янакиев, Свилен Блажев, Данаил Атанасов, Димитър Петров, Станислав Божанков, Матей Матеев, Петър Беляшки, Стилиана Узунова, Божидар Тонев, Васил Стоев, Станимир Видев, Николай Няголов, Владимир Пенев, Иван Шишков, Петър Пиронков, Стоил Мирчев, Димитър Чолаков, Антон Гошев, Михаил Лалов, Владимир Шунев, Георги Андонов и др.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK