Хора с увреждания показаха неограничени възможности на празник в Кюстендил

снимки: Сдружение „Партньори – Кюстендил”

„Ден на неограничените възможности” бе наименованието на спектакъла, организиран от Сдружение „Партньори – Кюстендил” и Сдружение за хора с увреждания „Старт” от град Познан, Полша. Участниците показаха, че хората с увреждания наистина са с неограничени възможности и невероятен потенциал.

Спектакълът започна с куклени етюди и съчетание по йога, подготвени от живущите в дом „Ильо Войвода” в рамките на ателие „Терапевтичен куклен театър”, функциониращо по проекта и ръководено от Лозен Йорданов.

В програмата се включиха представители на Съюз на хората с увреждания „Кураж”, които рецитираха стихове и изпълниха песни. Специална гостенка за празника бе талантливата млада изпълнителка Пенка Маркова, живееща  в защитено жилище в Долно Драглище, община Разлог.

С невероятно настроение и завиден професионализъм се включиха младежите Станислав, Силвестър, Йорданка, Ина, Антония, Гергана от Центъра за настаняване от семеен тип „Сияние” в Кюстендил, с пресъздаване на сценката „Галената Богданка”.

Едни от най-вълнуващите изпълнения бяха танците по двойки, като зрителите имаха възможност да се насладят на бавен романтичен танц, в изпълнение на Беата и Ирек от Полша, закачлив танц на Аша от Полша и Ваньо от България, а кулминация в танцовите изпълнения бе вихрения рокендрол в изпълнение на Беата и Пьотър от Полша.

Песента „Моя страна, моя България„ в изпълнение на хората, живеещи в дом „Ильо Войвода” и със приятелското съдействие на вокална формация  „Калпазани”, с художествен ръководител Лили Александрова бе естествен завършек на вълнуващата програма.

Водещи бяха Ваньо и Пламена, които също се представиха прекрасно и поддържаха настроението в залата.

Във фоайето на театъра бе подредена изложба, подготвена от хората, живеещи в дом „Ильо Войвода” в рамките на арт ателието, функциониращо по проекта под ръководството на Евгени Серафимов.

Събитието бе уважено от кмета на община Кюстендил Петър Паунов, общински съветници, директора на Дома за възрастни хора с физически увреждания в с. Долно Драглище общ. Разлог, директори на социални институции.

Сдружение „Партньори – Кюстендил” благодари на своите сътрудници, доброволци и партньори, подкрепили идеята им и допринесли за нейното реализиране.

 

снимки: Сдружение „Партньори – Кюстендил”
снимки: Сдружение „Партньори – Кюстендил”
снимки: Сдружение „Партньори – Кюстендил”
снимки: Сдружение „Партньори – Кюстендил”

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//