Гърция ни върна пореден гастарбайтер

снимки: infomreja.bg

Гръцките власти ни върнаха пореден гастарбайтер в безпомощно състояние. Днес от ГКПП - Кулата с линейка в МБАЛ - Благоевград е транспортиран 61-годишният Александър Костадинов Батинов.

Мъжът е настанен в отделението по хирургия в тежко общо състояние. Първоначалният преглед е установил, че Батинов е с гангрена на двата крака, ампутация на един пръст и с тегло не повече от 50 килограма.

Той е живял три месеца в южната ни съседка. По думите му, през този период си е търсил работа, но не успял да намери и се прехранвал с просия.

Според разказа на Батинов той се е разболял в Гърция и е лекуван в тамошна болница. В МБАЛ - Благоевград е приет без документи и пари.

Александър Батинов е от София. Синът му работи като санитар в Пирогов. Не поддържа контакти със семейството си.

Това е четвъртият гастарбайтер в безпомощно състояние, който Гърция ни връща за последните десет месеца. През август миналата година в болницата в Благоевград бе лекуван 34-годишният Кадир Мехмед, който е бил държан без храна и малтретиран от работодателите си в южната ни съседка.

На 4 май ни бе върнат Коста Спиров от Котел, а на 21-ви същия месец от Солун бе транспортиран Йордан Йорданов от Сливен, който все още го лекуват в отделението по нефрология в благоевградската болница. 

 

КОМЕНТАРИ

Вероника Николова18:27 - 31.05.2012
Е прекалиха вече........... някой да се намеси и виновните да понесат наказания!!!!!!!!!!
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//