Главният прокурор затваря сградата на Районната прокуратура в Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска да бъде затворена сградата на Районна прокуратура – Кюстендил. Той вече е депозирал писма до Висшия съдебен съвет и министъра на правосъдието.

Причината за крайната мярка е, че състоянието на постройката е в окаян вид и е пред срутване. Това от своя страна е опасно за работата на прокурорите.

По думите на Цацаров до края на тази седмица органите на Противопожарна охрана и Строителен надзор ще затворят, като опасна от самосрутване, сградата на Районната прокуратура в Кюстендил.

В началото на месеца и депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин обяви, че са осигурени  2 млн. лева за ремонта на административната сграда на Районна и Окръжна прокуратура в град Кюстендил.

Веднага ще бъдат отпуснати 250 хил. лева, за да може да започнат неотложните строително-монтажни дейности на двата етажа на ДСК, които са отредени за административна сграда на прокуратурите.

До този момент държавните обвинители обитават общинска сграда, която е предоставена безвъзмездно за целите на прокуратурата. Очакванията бяха ремонтът на новата сграда да приключи в рамките на три години.

За момента обаче остава висящ въпросът какво ще се случи с районните прокурори след затварянето на сградата и те къде ще бъдат настанени.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK